ANTI-AGING ШАМПОН

Revalid® Anti-Aging шампон со иновативна активна состојка DN-Age™, екстракт од листовите на Cassia Alata и екстракт од швајцарски еделвајс. Го заштитува скалпот од предвремено стареење,  го забавува процесот на побелување, го зголемува волуменот и дебелината на влакното, јазаштитува бојата на косата.Активните состојки имаат антиоксидативна активност и го заштитуваатскалпот од слободни радикали и надворешни штетни влијанија. Revalid® Anti-Aging шампон претставува оптимална подготовка на скалпот за отпочнување на третманот со Revalid® Anti-Aging флуидот.Без парабени,сулфати,силикони.

X

BUY REVALID ONLINE

You can buy Revalid® products online from the following pharmacies

АКТИВНИ СОСТОЈКИ

DN-AGE™

DN-Age™ aктивната стостојка , е екстракт од листовите на растението Cassia alata. DN-Age™ in vitro и in vivo докажано е дека го намалува оксидативниот стрес и воспалението на скалпот и во фоликулите навлакното. Го заштитува скалпот од оштетување на клетките, го забавува процесот на побелувањена косата и го прави влакното поцврсто, подебело и појако.

 

ЕКСТРАКТ ОД ЕДЕЛВАЈСОД ШВАЈЦАРСКИТЕ АЛПИ

Еделвајс (Leontopodium alpinum) е алпска „преживувачка ѕвезда“, којарасте на висина од 3000 метри, каде има и високи нивоа на УВзрачење. Изложеноста на екстремни температури, го прави растениетоеделвајс, експерт во самозаштита. Еделвајс има силна антиоксидативнамоќ како чистач на слободни радикали и изразена заштитувачка моќ врз молекулата на ДНК

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Нанесете од шампонот на дланка и со вода направете малку пена.Нежно нанесете на влажна коса и нежно масирајте на скалпот. Исплакнетеобилно со вода. Постапката повторете ја доколку е потребно. За комплетен третман нанесете и Revalid® Anti-Aging флуид

Thinning Hair

Hair Loss

Dry & Devitalized

Dandruff