МАГАЗИН

Првутот е многу честа појава кај населението, претставува хронична и повторувачка состојба на воспаление на кожата на скалпот (дерматит). Што се однесува до преваленцата почесто се јавува кај машкиот пол, а во однос на возраста има две форми:

назад кон преглед

Би сакале да им се заблагодариме на сите кои учествуваа во наградната игра по повод 25-годишнината на Ревалид. Вие сте оние кои правите да уживаме во нашата работа!

 

назад кон преглед

Додека опаѓањето на косата главно го поврзуваме со повозрасните мажи, тоа всушност е проблем што се јавува кај мажите и кај жените, и може да се појави на која било возраст. Во природниот циклус на растење на косата, таа расте, се одмора и потоа паѓа пред да…

назад кон преглед

Опаѓањето на косата е чест проблем, не претставува закана за здравјето, но често предизвикува тежок емоционален стрес кај луѓето. Науката која ги изучува болестите, оштетувањата и аномалиите на влакната т.е. косата е наречена трихологија.

назад кон преглед