Media

ДАЈТЕ И НА ВАШАТА КОСА МЛАДЕШКИ ИЗГЛЕД

 

DN-AGE™ - ИНОВАЦИЈА ПРОТИВ СТАРЕЕЊЕ И ТЕНКА КОСА

Revalid нов систем против стареење на коса

Кремите против стареење на кожа се дел од нашата секојдневна рутина, но што со употреба на производи против стареење на коса? Revalid разви нов систем за коса кој го забавува процесот на стареење на косата и скалпот. Revalid Anti-Aging шампон and Anti-Aging флуид содржат иновативна активна состојка DN-AgeTM и се достапни во продажба од сезона есен 2020.

Избегнете ја појавата на бели влакна

Ефектите од процесот на стареење на коса , се многу повеќе од појава на бели влакна и вклучуваат појава на сувост, истенчување, и недостаток на густина и волумен. Клетките на кожата на скалпот ја губат својата природна способност за заштита од оксидативен стрес и клеточно оштетување, но новиот Revalid Anti-Aging систем за коса и скалп им ја дава потребната подршка за одржување на здрава текстура, волумен и изглед.

Повеќе јачина, густина, волумен 
Revalid системот се состои од  Revalid Anti-Aging шампон и Anti-Aging флуид. И двата производи содржат иновативна активна состојка DN-AgeTM, концентриран екстракт од листовите на Cassia Alata, растение познато по своите лековити и антивоспалителни својства. DN-AgeTM е инспирирана од одбрамбените способности на растението, кои на ниво на човековите фоликули имаат способност да го штитат скалпот и го забавуваат процесот на стареење на коса. Антиоксидативната и антивоспалителната способност , против избелувачкиот ефект како и ефектот на поттикнување на обнова и раст,  се докажани во бројни студии in vitro и in vivo. Во една студија, 80% од испитаниците ја чувствуваат својата коса како посилна и погуста после секојдневна апликација на  DN-AgeTM  на нивниот скалп.
*Двојно слепа плацебо контролирана студија која вклучува 38 испитаници на возраст од 34-65 години во период од 6 месеци.

Како дополнување, Revalid Anti-Aging шампон и Anti-Aging флуид содржат екстракт од еделвајс од Швајцарските алпи – познат како”прежививачка ѕвезда” од Швајцарските алпи со способност да расте изложена на висока надморска височина и екстремни температури. Тоа додава дополнителна заштита и поттик на косата и скалпот, стимулирајки неколку клучни гени и протеини одговорни за одржување на заштитната бариера на скалпот.
*Двојно слепа, плацебо контролирана студија, која вклучува 38 испитаници на возраст од 34-65 години, во период од 6 месеци.

ЗА REVALID
Revalid е бренд основан во 1992 во Швајцарија, специјално создаден да обезбеди холистички решенија за нега и против опаѓање на коса. Високо квалитетниот Швајцарски систем за нега на коса се состои од медицински капсули за внатрешна употреба и линија за нега на коса за надворешна употреба. Сите производи се дерматолошки тестирани и произведени во Швајцарија. www.revalid.mk

ЗА ЕВОФАРМА
Евофарма АГ, со седиште во Шафхаузен, Швајцарија, е фармацевтска маркетинг компанија со фокус кон централно-источна Европа и Швајцарија. Со своето 60 годишно присуство во регионот, Евофарма поседува широко познавање на овие пазари и ужива привилегирана позиција во овој регион. Компанијата брои 320 високо квалификувани вработени, во вкупно 15 земји.

www.ewopharma.mk