Првут

Првутот зафаќа поголема група на луѓе во одреден период од нивниот живот. Главниот симптом на првутот – акумулација на бели лушпи од кожа е многу видлив и тешко се сокрива, а има и несакан психолошки ефект. Првутот е најчесто проследен со непријатно чешање на скалпот, кое доколку е поагресивно може да доведе до влошување на состојбата. Поради тоа е потребен брз и ефикасен третман кој може да помогне во ублажување на проблемот. 

Постојат два типа на првут. Сувиот првут се карактеризира со скалп кој се лупи во мали бели или сиви лушпи кои паѓаат од главата. Појавата на сувиот првут може да биде резултат на предиспозиција за сува кожа или поради употреба на прекумерна топлина или силни производи за коса. Масниот првут, од друга страна, се создава од преголема продукција на себум која е поттикната од прекумерното размножување на габата Malassezia. Во ваков случај, лушпите првут се поголеми, потемни и потешко може да се отстранат.

Со оглед дека симптомите се особено непријатни и дополнителното чешање може да предизвика воспаление, мали абразии, па дури и бактериска инфекција, за првутот е потребен брз и насочен третман. Важно е производите за коса да имаат смирувачки ефект со цел да не се влошува состојбата.

Revalid® шампонот против првут е специјално создаден за решавање на проблемот со првутот. Нежно ја чисти косата и скалпот, а воедно го спречува создавањето на нови лушпи и го намалува чешањето. Со редовна употреба, првутот може да биде доведен во контрола и вашата коса може да го врати својот природен изглед.

Постојат два типа на првут. Сувиот првут се карактеризира со скалп кој се лупи во мали бели или сиви лушпи кои паѓаат од главата. Појавата на сувиот првут може да биде резултат на предиспозиција за сува кожа или поради употреба на прекумерна топлина или силни производи за коса. Масниот првут, од друга страна, се создава од преголема продукција на себум која е поттикната од прекумерното размножување на габата Malassezia. Во ваков случај, лушпите првут се поголеми, потемни и потешко може да се отстранат.

Со оглед дека симптомите се особено непријатни и дополнителното чешање може да предизвика воспаление, мали абразии, па дури и бактериска инфекција, за првутот е потребен брз и насочен третман. Важно е производите за коса да имаат смирувачки ефект со цел да не се влошува состојбата.

Revalid® шампонот против првут е специјално создаден за решавање на проблемот со првутот. Нежно ја чисти косата и скалпот, а воедно го спречува создавањето на нови лушпи и го намалува чешањето. Со редовна употреба, првутот може да биде доведен во контрола и вашата коса може да го врати својот природен изглед.