Revalid® балсам

Revalid® регенеративниот протеински балсам со хранливи состојки како екстракт од овес, пченични протеин и пантенол ја подобрува структурата на вашата коса правејќи ја мека, сјајна и еластична без да тежи надолу. Лесно се чешла. Не содржи парабени и сулфати.

КУПИ ОНЛАЈН ПРОНАЈДЕТЕ АПТЕКА СИТЕ ПРОИЗВОДИ

X

КУПЕТЕ REVALID ОНЛАЈН

АКТИВНИ СОСТОЈКИ

ПАНТЕНОЛ

Пантенолот докажано ја стимулира пролиферацијата на кожни фибробласти и го забрзува обновувањето на клетките. Исто така, помага косата да ја апсорбира и задржува влажноста. Како таква, оваа состојка може да помогне да се обнови оштетената коса и да се намалат разделените краеви и истенчувањето, како и да ја зголеми еластичноста на косата.

AЛАНТОИН

Алантоинот го смирува скалпот и го унапредува создавањето на клетките, подобрувајќи го обновувањето на кожата на скалпот.

ПРИРОДНИ ЕКСТРАКТИ

Есктрактите од пченични никулци содржат протеини и аминокиселини кои ја негуваат и зајакнуваат косата. Исто така, помагаат да се врати изгубената влажност и да се спречи понатамошно оштетување. Avena sativa (екстрактот од овес) ги смирува црвенилото и иритацијата

НАЧИН НА УПОТРЕБА

После миење на косата со шампонот Revalid® нанесете го Revalid® кондиционерот преку целата коса, и тоа од скалпот до врвовите. Почекајте балсамот да делува за момент, расчешлајте со чешел со широки запци пред да исплакнете целосно

После миење на косата со шампонот Revalid® нанесете го Revalid® кондиционерот преку целата коса, и тоа од скалпот до врвовите. Почекајте балсамот да делува за момент, расчешлајте со чешел со широки запци пред да исплакнете целосно